22 May 2018

Onze activiteiten

logoloopgroepbunnik-263x300Loopgroep Bunnik is een recreatieve hardloopvereniging in Bunnik. Op diverse niveaus wordt getraind, met als doel om gezond en blessurevrij bezig te zijn. De vereniging traint in de omgeving van Bunnik en Zeist. Veelal wordt gelopen in het Kromme Rijn-gebied, door de bossen van Amelisweerd, Rhijnauwen, het Panbos en Bornia en Heidestein.

Alle trainers van Loopgroep Bunnik zijn opgeleid door de AtletiekUnie en beschikken over de benodigde diploma’s. Loopgroep Bunnik is als vereniging aangesloten bij de AtletiekUnie.

Jaarlijks organiseert Loopgroep Bunnik twee loopevenementen:

  • Bunniks Mooiste, altijd op de eerste zaterdag van september;
  • Snertloop, recreatieve loop begin Januari door Rhijnauwen.

De start van Loopgroep Bunnik

Beginnen met een loopgroep in Bunnik is destijds het initiatief geweest van Bryan Valkenburg en Maarten van Vulpen. Ze zijn er op 30 maart 2006 formeel mee gestart. En precies een jaar later, op 30 maart 2007 is officieel de Vereniging Loopgroep Bunnik opgericht. En met een simpel doel: mensen enthousiast krijgen en houden om samen te lopen.

Al na twee trainingen werd het onderkomen bij Midlandia geregeld.

De belangstelling was al snel groot, ook door de nodige publicaties en een professionele aanpak van de promotie. Binnen een jaar waren er 90 leden!

En vanaf het begin was en is er ruimte zowel voor de snelle jongens en meiden als voor de ‘toeristische variant’, de mensen die vooral willen blijven lopen voor de lol en gezondheid. Wat ons bindt is het eenvoudige clubgevoel, lid zijn om ‘lekker te lopen’ en de routine om dat  voldoende keren per week te doen om fit te blijven.

Het eerste bestuur bestond uit Bryan Valkenburg (voorzitter), Maarten van Vulpen (secretaris), Anke de Jong (penningmeester), Frans van Nie (sponsoring) en Kitty van de Panne (ledenadministratie).

Reageer